VIA | VERKIEZING
362
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-362,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-1.11.0,qode-theme-mcpherson's,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

VERKIEZING

Genomineerden Beste Procesadvocaat bekend

De genomineerden voor de Verkiezing van de Beste Procesadvocaat en de Meest Talentvolle Procesadvocaat van Nederland zijn bekend. De verkiezing wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA).

 

In de categorie Beste Procesadvocaat van Nederland zijn door de vakjury onder leiding van prof. mr. Toon van Mierlo genomineerd: Willem Heemskerk (Pels Rijcken), Dieuwertje de Leeuw (DLA Piper), Suzanne van Loon (Bierens Incasso Advocaten), Joris Arts (BASE), Christiaan Scholten van Aschat (CMS), Jeroen Kortmann (Stibbe), Jeroen Holthuijsen (Tripels Advocaten), Berto Winters (De Brauw Blackstone Westbroek), Danny Berlijn (Zwartbol advocaten) en Rutger Kalsbeek (NautaDutilh).

Caroline de Vries (Bureau Brandeis), Sandjay Tuithof (SPH Advocaten), Else van der Meulen (LEAN LAWYERS), Brigitta Jakic (CMS) en Marit Vink (NautaDutilh) maken kans op de titel Meest Talentvolle Procesadvocaat van Nederland.

 

De uiteindelijke top 3 van de verkiezingen zag er als volgt uit.

Beste Procesadvocaat van Nederland – 2018

  1. Willem Heemskerk (Pels Rijcken)
  2. Dieuwertje de Leeuw (DLA Piper)
  3. Jeroen Kortmann (Stibbe)

Meest Talentvolle Procesadvocaat van Nederland – 2018

  1. Brigitta Jakic (CMS)
  2. Sandjay Tuithof (SPH Advocaten)
  3. Caroline de Vries (Bureau Brandeis)

Willem Heemskerk (Pels Rijcken) en Brigitta Jakic (CMS) zijn tijdens het VIA Lustrumcongres gekroond tot respectievelijk Beste Procesadvocaat en Meest Talentvolle Procesadvocaat van Nederland.

Enquête: de toekomst volgens procesadvocaten

Waar ligt de procesadvocaat wakker van? Waar zien deze advocaten juist kansen? Wat brengt de toekomst? En: wie beschouwen procesadvocaten onderling als meest gewaardeerde collega en wie als het grootste talent?
Tijdens het VIA-lustrumcongres The Art of Future Litigation op 2 november aanstaande hoopt de Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA) hierop antwoorden te geven. Procesadvocaten kunnen helpen bij het verschaffen van inzicht in de toekomst door het beantwoorden van vragen in een korte enquête.

Zijn procesadvocaten vol vertrouwen over de toekomst? Of zijn ze eigenlijk een beetje bezorgd over later?

De beroepsgroep geeft zelf het antwoord én ontdekt tijdens het congres hoe VIA-leden, en eigenlijk alle advocaten, het beste om kunnen gaan met de uitdagingen van morgen.

 

Toekomst advocatuur
Als er één groep advocaten is die de afgelopen jaren het nodige zag veranderen dan zijn het wel procesadvocaten. Digitale arbitrage, een herzien Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, aanpassingen in de Beslagsyllabus, tal van Europese regelingen. Naar verwachting zullen de komende 25 jaar nog veel grotere veranderingen plaatshebben, met een nog grotere invloed op de praktijk van de advocaat, schrijft de VIA elders op deze lustrumsite.

 

Nieuwste technologieën
Kunstmatige intelligentie, digitalisering, robotisering, IBM Watson, blockchain; allemaal zaken die de rechtspraktijk gaan beïnvloeden. Op de lustrumsite: ‘Bij het volgende lustrum van de VIA zullen deze ontwikkelingen niet meer weg te denken zijn uit de praktijk van onze leden en zullen cliënten, meer dan nu, hun advocaat mede selecteren op de toegang tot de nieuwste technologieën.’